”Poromiehen suudelma,
se on lantalaisen unelma..”
magga eero_1
Eero Magga

laulaa poromies, hopeaseppä, viihdetaiteilija Eero Magga. Pitkällisen suunnittelun jälkeen hän on tuonut markkinoille lauluunsa – tai oikeastaan lauluihinsa perustuvan korusarjan.

-Minulla on jo monta vuotta ollut mielessä ”Poromiehen suudelma” korujen nimenä, mutta en ole saanut hahmotettua niille muotoa. Ensimmäisenä tulisivat tietysti mieleen huulet, mutta niitä on käytetty niin monella tavalla jo aikaisemmin, ettei se aihepiiri innostunut, kertoo Eero Magga.

-Uuden sysäyksen korujen tekoon antoi asiakas, joka halusi teettää vaimolleen juuri Poromiehen suudelma-nimisen korun. Aikataulu oli silloin sen verran tiukka, etten siihen hätään ehtinyt toivetta toteuttaa. Asia jäi kuitenkin elämään, ja nyt keväällä sain sitten valmiiksi naisille omat suudelmat, eli riipuksen ja korvakorut. Aiheena on suopunki, jonka poromies heittää vaatimensa kaulaan.

Miehet halusivat oman versionsa korusta, heille tein periaatteessa saman riipuksen, mutta sen verran isomman, että se sopii miehillekin. Sen nimi on Suopunkityttö – sanannimisen laulun mukaan.

Hopeaseppä-poromies Eero Magga lupaa harkita vakavasti tekevänsä koruja muidenkin viihdetaiteilija Eero Maggan tunnetuiksi tekemien laulujen pohjalta. Kukapa tietää, vaikka jo lähitulevaisuudessa lantalaismiehet kantaisivat sydämellään Lauttaojan Leenaa, tai naiset suuntaisivat matkansa Kompassisydämen viitoittamalle polulle kohti suurta rakkauttaan.

Jo olemassa olevia uutuuskoruja, samoin kuin hänen muutakin omaa tuotantoaan on saatavilla Korukamarin myymälöistä.

Ritva Savela