– Ilma vaihtuu hyvin eivätkä sääsket kiusaa, Ravintola Kaunispään Huipun laajennustyömaalla kiipeilevät rakennusmiehet Juhani Ikäläinen ja Tatu Valkonen sanailevat.

Navakka tuuli pyyhkii tunturinlakea, mutta Rakennus-Sompio Oy:n työt etenevät aikataulussa: elokuun puolivälissä pystyssä olivat runko ja vesikatto.

Ravintola Kaunispään Huipun laajennuksen on määrä valmistua marraskuussa. Silloin matkailijaa odottavat Kaunispään huipulla entistä avarammat tilat: entisen terassin paikalle on noussut 210 uutta asiakaspaikkaa, sisääntuloaula laajennettiin ja uudet WC-tilat rakennettiin jo aikaisemmin kesällä.

Ravintolan isännän, keittiömestari Jorma Lehtisen mukaan ravintolan ilme säilyy laajennuksessa, vaikka seinäpintoja ja kalustusta uusitaan ja sekä lämmitysjärjestelmä että energiatehokkuus parantuvat.

Uusissa tiloissa asiakaspalvelu tulee sujumaan entistä joustavammin, sillä myyntitiskit lisääntyvät kahteen ja hankalasti palveltavat nurkkaukset poistuvat.

Ravintolassa otetaan myös käyttöön uusi asiakashakujärjestelmä, joka helpottaa tarjoilijoiden työtä ja auttaa heitä löytämään nopeasti tilauksia tehneet asiakkaat.

Ravintola Kaunispään Huippu valmistui vuonna 1986 ja sen ensimmäinen laajennus, Kravattikota ja Tuliastupa, vuonna 2000. Sen jälkeen asiakaspaikkoja oli lähes 180.
Nyt toteutunut toinen laajennus kasvattaa asiakaspaikat reilusti kaksinkertaisiksi.
HS