Lapin kesä oli armollinen ainakin sammakoille ja rantarautusille. Miksei myös Ultima Jewelryn sepille, jotka sateen hätistäminä malttoivat asettua välillä pajan suojaan, ainaisen kalastelun sijaan. Niinpä nyt on aika esitellä sormukset syksyn kuukausille.

Syyskuun sormus: Lemmenjoki: 750 ‰ pallotaottua keltakultaa ja Lemmenjoen granaatti valkokultaistukassa.

Lemmenjoki

Riekonmarjan lehdet punertavat maanuumenista kaivetun jalokiven väreissä, kultaisena loistavien Lemmenjoen rantakoivikoiden juurella. Kullan keltainen ja sydänveren punainen jalokivi antavat haltijalleen lämpöä päivästä ja vuodesta toiseen.

Lokakuun sormus: Kivipää: 750 ‰ mattapintaista pallotaottua valkokultaa ja sininen kordieriitti.

Kivipää

Syksyn viimeiset juolukat saavat pinnalleen valkean kuurakuorrutuksen Kivipään rinteellä Saariselällä. Sormuksessa hohtavat alkutalven ja Suomen värit. Värittömässä himmeäpintaisessa kullassa hieno sininen jalokivi loistaa kilpaa kantajansa silmien kanssa.