Saariselällä on viime aikoina hieraistu silmiä parikin kertaa, kun tutun näköinen auton keulakoriste on lipunut ohi.
Rolls-Roycen enkeliä muistuttavan keulakoristeen esikuva oli nainen nimeltä Eleanor Thornton. Hänellä ei kuitenkaan ollut mitään tekemistä Rolls-Roycen autotehtaan johtajan kanssa, vaan hän oli The Car Illustrated -lehden päätoimittajan John Montagun rakastajatar. ¬Montagu halusi vuonna 1910 Rolls-Royceensa keulakoristeen, joka kuvastaisi hänen rakkauttaan Thorntoniin. Tuloksena oli ¬tunnettu ¬siivekäs naishahmo. Spirit of Ecstasy on koristanut Rolls-Royceja jo yli sata vuotta. Muutamien muutosten jälkeen kuvanveistäjä Charles Sykes myi hahmon Rolls-Roycelle. Hahmo on koristanut -tehtaan autoja vuodesta 1911 asti.
Rolls-Roycen enkeliä muistuttavan keulakoristeen esikuva oli nainen nimeltä Eleanor Thornton. Hänellä ei kuitenkaan ollut mitään tekemistä Rolls-Roycen autotehtaan johtajan kanssa, vaan hän oli The Car Illustrated -lehden päätoimittajan John Montagun rakastajatar. ¬Montagu halusi vuonna 1910 Rolls-Royceensa keulakoristeen, joka kuvastaisi hänen rakkauttaan Thorntoniin. Tuloksena oli ¬tunnettu ¬siivekäs naishahmo. Spirit of Ecstasy on koristanut Rolls-Royceja jo yli sata vuotta.
Muutamien muutosten jälkeen kuvanveistäjä Charles Sykes myi hahmon Rolls-Roycelle. Hahmo on koristanut -tehtaan autoja vuodesta 1911 asti.

Pienen hämmennyksen jälkeen aivojen kovalevyltä välittyy tieto: Auto on Rolls-Royce, jonka konepeltiä koristaa upeasti kiiltelevä, oikealla kullalla päällystetty Spirit of Ecstacy – Hurmoksen henki.

Vesa Junttilan tuttavat eivät aivan mahdottomasti hämmästy nähdessään tutun mustahattuisen miehen ratin takana, kertoihan Vesa jo uskollisen Jaguarinsa aikoina siirtyvänsä joskus Rollsin omistajien hilpeän joukkoon. Pilana sitä silloin pitivät sekä puhuja että kuulijat.

Mutta Saariselällä se nyt on. Upea erikoisväri, ylellinen nahkaverhoilu, historian siipien havinan tuoma ylimääräinen luksus: autoja valmistettiin 80-luvulla yhteensä hieman yli 800 kappaletta.

Niistä suurin osa meni amerikkalaisille ostajille. Tämä ajopeli rantautui sieltä merten takaa Etelä-Suomeen, mistä Vesa Junttilan tämän 35-vuotiaan kaunottaren netin kautta bongasi.