Syyskuun puolessa välissä avautuva Bistro&Café Ivalo tuo Kauppakeskukseen tuulahduksen kansainvälisestä kahvilakulttuurista, johon kuuluu mukavan kiireetön istuskelu vaikkapa jäätelöannoksen, erikoiskahvin ja leivoksen tai pikkusuolaisen piirakan ja viinilasillsen ääressä. Joko hyvässä seurassa tai yksin kaikessa rauhassa seuraamassa ohikulkevaa väkeä.

Kehitysjohtaja, kahvila-ravintolan toiminnasta viime kädessä vastaavan Pirkko Valkamon mukaan on pyritty luomaan rento paikka, johon kuka hyvänsä voi tulla miettimättä sitä, onko työ- vai pyhäasussa.

– Tila on periaatteessa kaksiosainen. Kahvilaa ja bistroa ei kuitenkaan ole eroteltu toisistaan millään tavalla, vaan asiakkaat voivat istua kummalla puolella hyvänsä, myös kahvilan pöydät ovat niin suureia että niiden äärellä mahtu ruokailemaan.

– Meille tulee sekä lounas- että päivällisbuffet, ja sunnuntaina on tarjolla runsas brunssi, jonka äärellä voi viihtyä pitempäänkin.

Pirkko Valkamo uskoo lujasta kahvila-ravintolan vetovoimaan – hinta-laatusuhde on kohdallaan, hän lupaa.
Pirkko Valkamo uskoo lujasta kahvila-ravintolan vetovoimaan – hinta-laatusuhde on kohdallaan, hän lupaa.

Pirkko Valkamo kertoo, ettei ole tarkoitus perustaa mitään teemaravintolaa, vaan sekä paikallisten että matkustavaisten toiveet ja tarpeet pyritään ottamaan huomioon mahdollisimman hyvin. Niinpä ruokavalikoimasta löytyy muun muassa aasialaisia herkkuja, joita alueella on kovasti kaivattu.

– Meille tulee nin ikään monipuolinen erikoiskahvi- ja teelajitelma, joita erityisesti ulkomaalaiset turistit ovat toivoneet.

Pirkko Valkamo on tyytyväinen uuden pistäytymipaikan sijaintiin, kokoon ja henkilökuntaan. Halusimme saada mahdollisimman monipuolisen joukon töihin ja onnistuiime siinä.

Meillä on nuoria ja kokeneita, erilaisia yleisöpalvelijan töitä tehneitä ihmisiä. Lisäksi meillä on se synergiaetu, että yhteisellä sopimuksella voimme tarpeen vaatiessa joustavasti liikutella henkilökuntaa paikasta toiseen.

Koulutusta on annettu kaikille, ja esimerkiksi keittiöhenkilökunta on käynyt tutustumassa varsin monipuolisesti erilaisiin ravintolaratkaisuihin ja -tarjontaan.

Tämä tulee todella tarpeeseen Bistro&Café Ivalossa, jonka asiakas voi valita esimerkiksi ruokaisan täytetyn patongin, hampurilaisen tai aasialaisen ruoka-annoksen. Esimerkiksi.

Pirkko Valkamo uskoo, että näillä eväillä Kauppakeskuksen liikeravintolasta tulee koko kansan kohtauspaikka.

Ritva Savela