Pajakosken retkeilykeskuksessa helmeili iloinen nauru, muisteltiin monet kaihoisat tarinat, nautittiin mainiot lätyt ja makkarat, ja pistettiinpä muutaman uskaliaan parin voimalla jalallakin koreasti vanhusten viikon kunniaksi.

Inarin kunta on viime aikoina ilahduttanut ikäihmisiään kiitettävällä tavalla.

On järjestetty iltapäivätanssit, on järjestetty ikioma elokuvaesitys ja nyt virkistyspäivä luonnonkauniilla paikalla Ivalojoen rannalla.
Uimaan ei kukaan kuitenkaan kauniista lokakuisessa auringonpaisteesta huolimatta innostunut.

Palvelu pelasi viimeisen päälle; nuoret opiskelijat passasivat kahvit ja lätyt pöytiin, vapaaehtoiset Leijonien leidit huolehtivat keittiöaskareista.

Yhteistyökumppaneita olivat myös S-Market Vaskooli ja Santa’s Hotel Tunturi, omaa sukua Saariselän Tunturihotelli.

Ikäihmisiä oli paikalla puolisen sataa ja tunnelma oli todella hyvä, vähän kuin joulua ennakoiden: hyvä, lämmin hellä.

Eikä joulun tunnelmaa ainakaan latistanut se, että Vaskoolin Henri Kesti  ”tonttuineen” jakeli kaikille kestokassit, mukana kahvipaketti tai suklaalevy. Ja sai kiitokseksi joulupukkkilaulun.

Lauri Tammela johdatteli kuuntelijansa muistelemaan muun muassa Petsamoa, Moskovan valoja ja Ikuisen evakon tunnelmia – ja sai kuin saikin väkeä tanssimaan.

Kirkas syksyinen aurinko houkutteli vielä mölkyn peluuseen, eikä aika mennyt hukkaan katsojillakaan aurinkoa ottaessa.

Inarin kunnalle, erityisesti muun muassa vanhusneuvoston sihteerinä toimivalle Riitta Sipola-Kellokummulle ja kaikille mukavan tapahtuman mahdollistaneille työntekijöille, talkoolaisille, tukijoille ja osallistuneille kuuluu kiitos hyvästä päivästä.

Ritva Savela