Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän kehittämispäällikkö Toni K.  Laine on Inarin kunnanhallituksen esitys seuraavaksi kunnanjohtajaksi.

Toisella hakukierroksella haastateltaviksi kutsuttiin kolme yhdestätoista muodollisen pätevyyden omaavista hakijoista.
Ensimmäisellä kierroksella haastatteluja ei pidetty lainkaan.

Joulukuun 8. päivänä pidettävässä valtuustossa tulee esille vain yksi nimi. Kunnanhallituksessa Timo Väisänen (vas.) esitti, että myös haastattelussa mukana ollutta Jukka Feodoroffia esitettäisiin varalle, mutta ei saanut kannatusta.

Maanantaisessa kokouksessaan kunnanhallitus päätti, että vs. kunnanjohtaja Pentti Tarvainen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Jari Huotari ja valtuuston puheenjohtaja Anu Avaskari valmistelevat kunnanjohtajasopimuksen, joka toimitetaan hallituksen jäsenille ilmeisesti ennen valtuustolle menevää päätösehdotusta.

Toni K. Laine täyttää joulukuussa 31 vuotta. Alunperin parkanolainen Laine asuu Pirkkalassa,  jatkaa opintojaan Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulutuksessa tähtäimenään tohtorin tutkinto. Laine on viime vuodet työskennellyt  erilaisissa kunnallisissa suunnittelu- ja kehittämistehtävissä.

Hän on toiminut myös muun muassa Kokoomuksen Nuorten Liiton poliittisena sihteerinä, eli toiminnanjohtajana.