Inarijärven rannalle Inarin kirkonkylään nousee parhaillaan uusi hotelli. Erähotelli Inari tarjoaa jo joulukuussa runsaasti uusia asiakaspaikkoja: 120 paikkaa majoitus- ja 200 ravintolapalveluissa.

– Vuodepaikkojen myyminen ei ole ongelma ainakaan talven osalta, kunhan lentopaikkoja riittää – ja sekin näyttää nyt entistä paremmalta, vakuuttaa uuden hotellin rakennuttaja Jouko Lappalainen. Hänellä ja vaimollaan Mari Lappalaisella on vuoden loppupuolella tarjota peräti 450 yösijaa eri puolilla Inaria: Erähotelli Nellim Nellimin kylässä ja Erähotelli Muotka Saariselällä sekä uudet Erähotelli Inari ja vielä nimeä vailla oleva entinen Hotelli Lapinleuku Ivalon Veskoniemessä.

Inarin kunnassa on valmiina paljon kapasiteettia talvimatkailua varten, Lappalainen peräänkuuluttaakin nyt kesämatkailun voimakasta kehittämistä.

– Nyt ei ole aika peruutella. Tarvitaan uusia ideoita, ja niitä on välillä liiankin kanssa, hän kertoo.

Erähotelli Inari nousee nelostien varteen Inarijärven rantaan Nukkumajoelle, noin kaksi kilometriä kirkonkylästä etelään. Ensimmäisessä vaiheessa majoitusrakennukseen tulee 40 kahden hengen huonetta, minkä lisäksi alueelle nousee 8 noin 72:n neliön kelomökkiä. Niiden lisäksi paikalle tulee 12 Ivalossa rakennettavaa noin 29:n neliön Revontulikotaa. Rakennuksiin tulee yhteensä 120 majoituspaikkaa, minkä lisäksi alueelle tulee 200 asiakaspaikkaa lähes tuhannen neliön laajuiseen ravintolaan. Hankkeen toisessa vaiheessa rakennetaan mm. toinen majoitusrakennus, minkä jälkeen vuodepaikkoja on 240.

Nyt käynnissä oleva ensimmäinen vaihe maksaa 6 miljoonaa euroa, kokonaisuudessaan hanke tulee maksamaan 10 miljoonaa euroa.

– Lappi -teema jatkuu myös Erähotelli Inarissa, Lappalainen kertoo. Keloa, hirttä ja luonnonkiveä yhdistellään modernilla tavalla ja tyylikkäästi.

Erähotelli Inarin talviohjelmat tulevat noudattamaan Nellimin ja Saariselän Erähotelleissa hyväksi havaittua linjaa eli puhtaaseen luontoon perustuvia ohjelma- ja elämyspalveluita. Inarissa revontuli-, poro-, husky-, lumikenkä- ja moottorikelkkaretkiä täydentää luonnollisesti Saamelaismuseo Siidan tarjoama mahdollisuus tutustua saamelaiskulttuuriin.

Inarijärven rannalta hiljattain yritysryppääseen hankittuun Hotelli Lapinleukuun tulee suuri remontti, jonka aikana myös sen nimi menee uusiksi. Lapinleukun osalta kiinteistön sijainti onkin tärkein, sillä se on vesiteitse 25-30:n kilometrin päässä sekä Nellimistä että Inarin kirkonkylästä, niiden puolivälissä. Se mahdollistaa asiakkaille siirtymisen paikasta toiseen esimerkiksi kanootilla tai moottoriveneellä.

Lapinleukun kiinteistö peruskorjataan ja avataan ennen joulua. Korjausten myötä ensimmäisen vaiheen huoneluku 24 noussee ensin kaksinkertaiseksi ja erillisen majoitustilan myötä myöhemmin 90:een.

Helena Sahavirta