Santa´s Hotel Tunturi remontoi kesän ja alkutalven aikana Kontion hotellikiinteistön, jonka yksiöistä ja kaksioista tulee uudentyyppisiä de luxe -huoneita ja Kontio -sviittejä.

– Asiakaskunnassa on ollut selkeästi kysyntää tasokkaammalle majoitukselle, myyntipäällikkö Eeva-Marja Jokinen perustelee korjaustarvetta. Kontioon tulee noin 10 de luxe -huonetta ja noin 17 sviittiä, joista kaikista tulee hieman erilaisia.

Parhaillaan käynnissä oleva remontti ei ehti valmistua ennen ruskaa, mutta Jokinen lupaa huoneiden olevan käytössä talvisesongin alkaessa.

Ruska-aika on myynyt Santa´s Hotel Tunturissa hyvin, esimerkiksi syyskuun puolivälissä talossa on jo täyttä. Myös ensi talvesta on tulossa todella hyvä, Jokinen ennakoi.

Saariselällä pysähtyy edelliskesien tapaan paljon pohjoiseen matkalla olevia ulkomaalaisia bussiryhmiä sekä kotimaisia ja ulkomaalaisia omatoimimatkailijoita. Tapahtumista suurimpia ovat jo perinteiset Yöttömän Yön agilitykisat kesäkuun alussa ja elokuiset moottoripyörätapahtuma Jänkhällä Jytisee 16. – 20.8 ja jenkkiautojen kokoontumisajo Rautaa Rajalle 25. – 27.8.

Tänä kesänä Saariselkä Ski & Sport Resort avasi rinteensä kesäkuun toisena viikonloppuna, mikä toi hiihtokeskukselle paljon julkisuutta.

– Laskettelutempaus oli kesän ylimääräinen piristys, Jokinen kiittää. Yllättävintä hänen mielestään oli se, kuinka innokkaasti ihmiset lähtivät kokeilemaan kesälaskettelua ja julkaisivat netissä kuvia ja videoita rinnetunnelmista.

Kylpylä avautuu heinäkuun alussa

Toukokuussa alkanut Saariselän Kylpylän mittava remontti valmistuu heinäkuun alussa, jolloin asiakkaat pääsevät nauttimaan kylpylän uusituista tiloista.

– Peseytymis- ja pukeutumistilat on uusittu laatoituksia ja pukukaappeja myöten ja saunaosasto saanut uudet yrtti- ja höyrysaunat, Holiday Club Resorts Oy:n palveluliiketoiminnan johtaja Marko Hiltunen kertoo.

Remontin aikana on uusittu myös kylpylän vastaanotto- ja aulatilat, aulabaari ja Ravintola Revontuli. Aulatiloissa avautuu uutena palveluna R-kioski.

Kylpylähotellissa on kaikkiaan noin sata huonetta tai huoneistoa, jotka nekin korjataan vaihe vaiheelta.

– Huoneista ensimmäiset valmistuvat heinäkuun alussa ja viimeiset pyritään remontoimaan marraskuun loppuun mennessä. Jos se ei onnistu, niin remontti jatkuu talvisesongin jälkeen, Hiltunen kertoo.

Holiday Club Resorts Oy on hankkinut Saariselän Kelotähdestä lisää Holiday Club Villas -huoneistoja, jotka nekin kunnostetaan marraskuun loppuun mennessä.

Helena Sahavirta