Piia Hyvönen oli joskus vuosituhannen alkuaikoina ystäviensä kanssa vaelluksella Muotkalla.

Reissun lopussa porukat tekivät lähtöä Muotkan Ruoktussa, tuumailivat, että mukavaa oli ollut, mutta mukavaa oli myös lähteä kotiin. Toiset olivat tyytyväisiä, Piia kertoi vuodattaneensa katkeria kyyneleitä:
– En halunnut lähteä minnekään.

Muutamaa vuotta myöhemmin UK- puistossa hiihtoretkellä otetussa kuvassa Piian takana näkyvät Nattaset. Kuvan takana puolestaan on Piian viesti: Täältä minä olen poissa.

Kolmisen vuotta sitten hän tuli kesäksi töihin Ivalon Seolle, ja totesi ettei oikeastaan ollut mitään syytä lähteä alueelta minnekään. Joten hän jäi.

Nyt hänellä on oma ohjemapalveluyritys Erä-Piia, joka muun muassa hoitaa Ivalon Ladun Ivalojoen ohjattuja kanoottiretkiä tiistaisin:
– Niitä järjestetään kesäkuukausien aikana. Suunnitteilla ovat myös ruska- ja yöttömän yön melonnat.

Yritys huolehtii asiakkaansa alusta alkaen; kaikki varusteet saa Erä-Piiasta. Uutuutena on järvimelontaan soveltuvien veneiden vuokraus.

Monitaitoinen Piia Hyvösen kesä kuluu osittain Tankavaaran kultakylässä, jossa hän palvelee asiakkaita Wanhan Waskoolimiehen ravintolassa.
– Talvella hoitelen muun muassa huskyvaljakkoajeluita.
– Periaatteessa voi sanoa, että Erä-Piian kautta on mahdollisuus saada kaikkia elämys- ja ohjelmapalveluita. Yhteyden saa helposti nettisivujen kautta, kertoo Piia Hyvönen.

RS