Inarin kirkonkylällä on tekemisen meininkiä. Rakennetaan uutta, laajennetaan vanhaa, kehitellään olemassa olevaa.

Lomakylä Inaria pitkään pyörittäneet Tapani ja Pirjo Lappalainen lähtivät ensin osakkaaksi Hotelli Inariin ja olivat mukana rakentamassa sen yhteyteen noussutta Aurora-hotellia.

Samalla he pyörittivät Visit Inari-yhtiön kautta erilaisia ohjelmapalveluja, jotka kattoivat käytännössä kaiken mahdollisen luonnossa liikkumisen vaelluksesta veneilyyn, kalastuksesta moottorikelkkasafareihin, majoitus- ja kuljetuspalvelut ja tietenkin Inarijärven risteilyt.

Noin vuosi sitten Lappalaiset ostivat itselleen sekä Hotelli Inarin että Auroran. Kaupan avulla tuli mahdolliseksi järjestää kaikki jo olemassa olleet palvelut entistä sujuvammin, räätälöidä ne asiakkaille entistä tarkemmin ja samalla saada kaikki synergiaedut mitä sujuva asioiden hoitamiseen tarvitaan.
Kaupan mukana myös henkilökunta kasvoi, nyt sitä on jo kolmisenkymmentä henkeä.

Mukana myös kaksi Lappalaisten omaa poikaa ja Pirjo, joka on vuosikaudet ollut muualla vakituisessa työssä, mutta heittäytyi pitkän harkinnan jälkeen kokonaan yrittäjäksi:
-Ei kaikkiin näihin toiminnan laajennuksiin varmasti olisi lähdettyä, elleivät pojat olisi kiinnostuneet niin, että työn jatkuvuus on nyt turvattu, kertoo Pirjo.
-En ole katunut omaa päätöstäni, emmekä ole harmitelleet myöskään toiminnan laajentamista. Mukavaa tämä on, vaikka töitä on tietysti ihan mahdottomasti.

Pirjo ja Tapani Lappalaisella on jälleen edessä työntäyteinen kesä.

Lisää rakennetaan, risteilyjä jatketaan

Lomakylä Inarissa on runsaasti pieniä, osin ilman mitään mukavuuksia olevia edullisia mökkejä, jotka kelpaavat luonnollisesti vain kesäkäyttöön.

Tapani Lappalainen kertoo, että sitä mukaa kun tarvetta ilmenee, niiden sijaan rakennetaan uusia, käyttökelpoisempia ja tämän ajan vaatimukset täyttäviä tiloja.
-Kyllä näille pienillekin on kuitenkin vielä kysyntää.

Tässä vaiheessa on rantaan nousemassa puolenkymmentä näköalaikkunalla varustettua majoitustilaa, ei kuitenkaan kotamallisia, vaan upean näköalan Inarijärvelle tarjoavia mökkejä.

Hotellissa on avarrettu ruokasalia purkamalla kabinetin väliseinää, jolloin joka puolelta ravintolasalia näkee ympäröivän hienon maiseman. Myös ruokalistaa on kehitetty.

Inarin kirkonkylällä kävijälle suunnilleen itsestään selvyyksiä ovat Saamelaismuseo Siidassa vierailu ja Inarijärven risteily.
Juhannusaattona lähdetään kesäyön taikaa kokemaan iltakymmeneltä, ja ohjelmaakin lie tiedossa.

Inariviikkojen aikana heinäkuun lopulla musiikinharrastajat käyvät muun muassa Kaamasessa Gamas Bluesissa ja Blues risteilyllä M/Y Inarilla.
Muuten risteilyaikataulut ovat normaalit, ellei erityistilauksia tule.

Ritva Savela
Kuva: Helena Sahavirta